Mahjong shanghai

Spelletjes » Mahjong spelletjes » Mahjong shanghai

Ik waardeer dit spel met het cijfer:
Speluitleg Mahjong shanghai

Mahjong Shanghai is een van de bekendste varianten op het klassieke Mahjong spel. Het wordt met dezelfde stenen als het originele spel gespeeld: 4 sets van 9 Bamboe stenen 1 tot en met 9, 4 sets van 9 Kringen stenen 1 tot en met 9, 4 sets van 9 Tekens stenen 1 tot en met 9, 4 sets van 4 Wind stenen, 3 sets van 4 draken. In totaal zijn er 144 stenen waarmee gespeeld wordt. Bij Mahjong Shanghai krijg je soms de mogelijkheid om de vorm van speelveld te kiezen. Echter komt het vaker voor dat de computer willekeurig het speelveld kiest. Er zijn honderden verschillende speelvelden voor Mahjong Shanghai Soms kun je ook kiezen of je het spel in 2D of 3D wilt spelen. Sommige games van Mahjong Shanghai hebben een tijdslimiet van 5 tot 15 minuten om het speelveld leeg te spelen.

Het doel van het spel is om het speelveld zo snel mogelijk vrij te spelen. Je selecteert twee identieke stenen om ze te verwijderen. Deze stenen moeten vrij liggen. Een steen is vrij als hij niet bedekt wordt en aan minimaal één kant vrij ligt (links of rechts). Als er geen vrije stenen meer zijn, kun je in principe niet meer verder in het spel. Echter, is er vaak de mogelijkheid om het speelveld te shuffelen. Alle overgebleven stenen worden dan door elkaar gehusseld en opnieuw neergelegd. Let op, soms kan het zijn dat het punten kost om het veld te schuffelen. Elke steen komt vier keer voor op het speelveld. Wanneer je twee stenen verwijderd, probeer dat de juiste combinatie te verwijderen. Stel je hebt drie vrije stenen van dezelfde soort. Kijk dan alvast vooruit en probeer erachter te komen welke combinatie de juiste keuze is. Je kunt het beste kiezen voor de combinatie die de meeste stenen vrijspeelt.

Mahjong Shanghai is een mix van inzicht en geluk, berekening en willekeur. Maar met een aantal tips kom je al een heel eind om ieder speelveld uit te kunnen spelen:

1. Begin met alle combinaties te verwijderen die de meeste stenen blokkeren. Op deze manier worden de meeste stenen alvast vrijgespeeld.

2. Probeer de hoge stapels zoveel mogelijk verwijderen. Hiermee speel je automatisch ook meer stenen vrij.

3. Zoals hierboven al beschreven, indien je meer dan twee dezelfde stenen kunt verwijderen, kies dan altijd voor de combinatie die de meeste stenen vrijspeelt. Het kan zijn dat je een foute keuze maakt, waardoor je het spel niet kunt uitspelen. In sommige varianten kun je stappen ongedaan maken.

4. Denk vooruit. Dit is een hele belangrijke. Probeer al zoveel mogelijk combinaties te vinden en kijk welke combinaties verwijderd moeten worden om ze vrij te spelen. Probeer altijd twee of drie zetten vooruit te denken.

5. In sommige varianten krijg je de mogelijkheid om hints op te vragen. Echter wil het niet altijd zeggen dat het de beste zet is om te doen. De computer laat vaak de eerste mogelijkheid zien die hij vind. Mahjong Shanghai wil nog wel eens verkeerde geschreven of gespeld worden door mensen. Zo zien wij regelmatig de volgende spellingen voorbij komen: Mahjongg Shanghai, Sanghai Mahjong, Shangai Mahjong of Shanghai spel. Mahjong Shanghai is vernoemd naar de Chinese stad Shanghai.

Meer Mahjong spellen

Mahjong burger
Mahjong burger

Gespeeld: 5.057x


Cijfer: 6.9

Mahjong connect 2
Mahjong connect 2

Gespeeld: 12.868x


Cijfer: 7.9

Reacties op het spel Mahjong shanghai

Er zijn nog geen reacties geplaatst! Om een reactie te kunnen plaatsen moet je aagemeld zijn!